Počela proizvodnja u "Grundfosu" u Novoj Pazovi

U fabrici "Grundfos Srbija" u Novoj Pazovi je danas svečano obeležen početak proizvodnje cirkulacionih pumpi ovog danskog proizvođača za grejanje i klimatizaciju, kao i druge centrifugalne pumpe za industriju, vodosnabdevanje i otpadne vode. Početak proizvodnje u Novoj Pazovi predstavlja još jedan doprinos putu Srbije ka Evropskoj uniji (EU) i jačanju nacionalne ekonomije. Ulaganje "Grundfosa" od pet miliona evra u modernu mašinu i proizvodnju u Novoj Pazovi, kao i zapošljavanje sto novih ljudi, predstavljaju potvrdu da je Srbija pogodna destinacija za nove investicije. Vlada Srbije podržava ovakve investicije u visoko produktivnu proizvodnju, visokog stepena završne obrade, namenjenu izvozu...

Počela proizvodnja u U fabrici "Grundfos Srbija" u Novoj Pazovi je danas svečano obeležen početak proizvodnje cirkulacionih pumpi ovog danskog proizvođača za grejanje i klimatizaciju, kao i druge centrifugalne pumpe za industriju, vodosnabdevanje i otpadne vode.

Potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović istakla je na svečanosti da početak proizvodnje u Novoj Pazovi predstavlja još jedan doprinos putu Srbije ka Evropskoj uniji (EU) i jačanju nacionalne ekonomije.

Ulaganje "Grundfosa" od pet miliona evra u modernu mašinu i proizvodnju u Novoj Pazovi, kao i zapošljavanje sto novih ljudi, predstavljaju potvrdu da je Srbija pogodna destinacija za nove investicije, naglasila je Kalanović.

Potpredsednica je dodala da Vlada Srbije podržava ovakve investicije u visoko produktivnu proizvodnju, visokog stepena završne obrade, namenjenu izvozu.

Kalanović je napomenula da Vlada Srbije pogotovo podržava zapošljavanje mladih i obrazovanih ljudi, što će doprineti njihovom ostanku u zemlji.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić naveo je da pokrajinska administracija u protekle dve godine, preko svojih programa, uspela da zaposli više od 24.000 ljudi i naglasio kako nema napretka domaće ekonomije bez dolaska novih stranih investicija.

Pajtić je podsetio da je u protekloj deceniji došlo oko 6,5 milijardi evra stranih direktnih investicija u Vojvodinu i najavio da će "Grundfos" 2013. otvoriti novu fabriku u Inđiji, gde će biti zaposleno još 300 radnika.

Generalni menadžer "Grundfos Srbija" Džim Toft Nilsen rekao je da je ta fabrika 12. marta ove godine proizvela poslednju pumpu u Danskoj, demontirala kompletnu fabriku i dopremila je u Novu Pazovu.

On je naveo da danas ta fabrika ima kapacitet od preko 2.000 pumpi dnevno, od čega će 70 odsto biti izvezeno u Rusiju, a ostatak na tržište Balkana i drugih evropskih zemalja.

Svečanosti u Novoj Pazovi prisustvovala je i ambasador Danske u Beogradu Mete Kjuel Nilsen i izvršni potpredsednik "Grundfos grupe" Lars Agard.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik